Podzimní dekorace – růže z listů

24.10.2016 20:54

Také Vám Vaše díěti nosí domů hromadu listí a Vy nevíte, co s nimi? Doporučuji je „likvidovat“ výrobou podzimních růžiček. Udělají radost Vám, ale klidně i někomu jinému, protože jimi můžete někoho obdarovat.

Spotřeba listů je celkem veliká, takže možná svoje děti ještě potěšíte tím, že na ně začnete naléhat, aby jich nesbíraly víc.

Tady malá ukázka a motivace, jak má konečné dílko vypadat.

A co budete na výrobu potřebovat? Hromadu listů, ideálně javorových a co největších. Čím větší listy se Vám podaří najít, tím rychleji a snadněji Vám výroba růžiček půjde. Dále budete potřebovat nit nebo provázek a na začátku se Vám bude docela hodit trpělivost. Zpočátku jsem měla pocit, že se mi nikdy nemůže povést ani jedna, ale když jsem na to přišla, tak už to šlo skoro samo.

Máte hromadu listí a nit přichystané? Tak se na to můžeme vrhnout.

Uchopte list a v polovině jeho šířky jej přehněte. Nebo jej přehněte v místě, abyste měli co nejdelší oblou hranu listu.

Takto přehnutý list opět přehněte,  opět na polovinu. Od místa, kde máte zlom začněte list motat tak jako, když motáte koberec. Vznikne Vám rulička. Tato rulička bude tvořit střed růžičky, její základ. Ostatní listy, které budete nabalovat už budou tvořit okvětní lístky, snažte se je růžně vlnit, čechrat, řasit...

Takto vypadá základ ruličky, "smotaný koberec". No, smotaný koberec to úplně není, je motaný malilinko šikmo. U tvoření růžičky je šikmé motání žádoucí, u koberce ne :-)

Další listy už motejte volněji. Vždy vemte list, přehněte na půl jako v prvním kroce a takto přehnutý list motejte okolo základní ruličky.

Přidejte tolik listů, dokud nejste s výsledným vzhledem spokojení. Spodní část nakonec omotejte nití, aby se Vám růžička nerozpadla.

Výsledek Vás určitě nadchne natolik, že nezůstanete u jedné růžičky, ale vytvoříte si jich hned několik. Můžete si je vložit do vázy jako opravdové růže.
V tomto případě doporučuju dělat různě nařasené růžičky a zespodu ještě zapíchnout špejli, aby ve váze léte držely.

Snad je návod alespoň trošku srozumitelný. Pokud by Vám nebylo něco jasné, neváhejte se mi ozvat, ráda poradím. No a klidně mi můžete poslat fotku Vašeho dílka, budu se těšit.

Diskusní téma: Podzimní dekorace – růže z listů

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek